Op onze website kunt u veel informatie verkrijgen over allerlei onderwerpen die verband houden met gebouwd erfgoed en aardbevingsproblematiek.

In het menu aan de linkerkant kunt u een keuze maken uit de verschillende onderwerpen.

Verschillende soorten erfgoed

Wilt u informatie over hoe uw pand is beschermd en wat dit voor uw betekent? Kijk dan op de pagina: verschillende soorten erfgoed.

Processen

Wilt u meer informatie over het proces van schademelding, schadeafhandeling, risicobepaling (PRBE) of versterking? Of heeft u een vraag over de vergunningsprocedure? Kijk dan in onze pagina processen.

Financiering

Zoekt u meer informatie over financieringsmogelijkheden, bijvoorbeeld voor verduurzaming van uw pand, voor onderhoud of restauratie, of voor herbestemming? Kijk dan in ons overzicht ‘financiering’. Hier vindt u ook informatie over het Nationaal Restauratiefonds waar u bijvoorbeeld laagrentende leningen voor onderhoud kunt aanvragen.

Duurzaamheid

En als laatste hebben we op deze website informatie over duurzaamheid en herbestemming. Hier vindt u een stappenplan om tot een haalbaarheidsonderzoek voor herbestemming te komen, tips voor een realistische herbestemming, maar ook tips voor verduurzaming. Over deze onderwerpen hebben we ook interessante publicaties geplaatst.

Publicaties

U kunt ook kijken op onze pagina publicaties. Hier vindt u niet alleen onze brochure terug, maar ook interessante allerlei interessante documenten met informatie en tips over bijvoorbeeld ‘wat is vergunningsvrij’ of ‘energiezuinig maken van uw monumentale pand’.

FAQ’s

U kunt ook kijken of uw vraag al is vermeld bij de veelgestelde vragen (FAQ’S).

Contact

En staat het antwoord op uw vraag niet op deze site, dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met ons Erfgoedloket!