01-04-2019

Openstelling Regeling Onderhoud Rijksmonumenten (RORG)

Per 1 april is de regeling voor regulier onderhoud aan rijksmonumenten met een woonfunctie in particulier eigendom in de aardbevingsgemeenten (Het Hogeland, Delfzijl, Appingedam, Loppersum, Midden-Groningen, Oldambt en Groningen) weer opnieuw opengesteld. Vanaf 1 april tot en met 30 juni 2020 kunt u een aanvraag indienen.

Denk erom: de provincie hanteert de voormalige gemeentegrenzen. Daarmee valt dus de voormalige gemeente Haren af, maar valt het deel van de gemeente Winsum dat nu bij gemeente Westerkwartier hoort wél binnen de regeling.

Nieuw dit jaar is dat de gemeente Oldambt ook onderdeel is van het aardbevingsgebied en eigenaren van een rijksmonument in Oldambt een aanvraag mogen indienen.

Het maximale bedrag aan subsidiabele kosten bedraagt €35.000,- en aanvragen lager dan €1.000,- komen niet voor subsidie in aanmerking.

De hoogte van de subsidie is 70% van de subsidiabele kosten en bedraagt dus maximaal € 24.500.

Wilt u weten welke werkzaamheden wel en niet worden gesubsidieerd, kijk dan in de ‘Leidraad subsidiabele instandhoudingskosten’. Deze leidraad en aanvullende informatie over de regeling, kunt u vinden via de website van de provincie Groningen. Ook kunt u op de website uw aanvraag indienen.

Heeft u nog aanvullende vragen? Neem dan contact op met het Erfgoedloket.

« - »