13-02-2018

Haalbaarheidsstudies herbestemmen

Dit semester gaan een drietal groepen studenten van de Hanze Hogeschool en Kenniscentrum Noorderruimte onderzoek doen naar de haalbaarheid voor herbestemming van onder andere de kerk van Lutjegast, maar ook het slachthuisje in Stadskanaal.

De studenten zullen de gebouwen opnemen, zowel bouwkundig als cultuurhistorisch (monumentwaarden) en vervolgens onderzoek doen naar verschillende functies die in het gebouw zouden passen, maar ook bij de omgeving passen. Een aantal van deze functies zullen zij nader uitwerken en doorrekenen op haalbaarheid (kosten van de investering, maar ook exploitatie op termijn). De conclusies van deze haalbaarheidsstudies zullen zij voor de zomer nog presenteren. We hopen op een mooie toekomst voor deze bijzondere gebouwen! Het zal aan het enthousiasme van de studenten in ieder geval niet liggen! ;-D

Heeft u ook idee├źn voor herbestemming? Of wilt u leegstand melden? Neem dan vooral contact met ons op! Via ons reguliere e-mailadres (info@erfgoedloketgroningen.nl) of via info@herbestemminggroningen.nl.

 

« - »