Over het Nationaal Restauratiefonds

Het Restauratiefonds zet zich elke dag in voor het behoud van ons prachtige erfgoed. Erfgoed is namelijk meer dan een stapel stenen: erfgoed is emotie. Elk gebouw heeft zijn eigen verhaal en vertelt iets over onze geschiedenis. Het Restauratiefonds helpt eigenaren om deze bijzondere gebouwen duurzaam te gebruiken en te bewonen, er in te werken of te ontspannen. Het fonds biedt klantgerichte financieringen (vaak tegen lage rente) en relevante kennis over monumenten.

Financieringen en kennis

Het Restauratiefonds ondersteunt eigenaren die een monument willen onderhouden, restaureren, herbestemmen, verduurzamen of aankopen. Zij helpen hen om hun droom waar te maken; wonen of werken in een bijzonder pand. Dat doen het fonds onafhankelijk en zonder winstoogmerk.

Het Restauratiefonds is een van de specialisten waarmee het Erfgoedloket samenwerkt. Om uw financieringsmogelijkheden te bespreken kunt u een afspraak maken met het Erfgoedloket en het Restauratiefonds. Het Restauratiefonds is met regelmaat aanwezig in het Erfgoedloket.

Restaureren, herbestemmen of verduurzamen: welke financiering past bij mij?

Wilt u weten voor welke financiële regeling u in aanmerking komt? Maak dan gebruik van de handige ‘Wat past bij mij?’ tool. Door een aantal vragen te beantwoorden kunt u zien welke financieringsmogelijkheden het beste bij uw situatie passen.

https://www.restauratiefonds.nl/monumenteigenaren/financieren

Nationaal Restauratiefonds
Postbus 2207
3800 CE Amersfoort
088 – 253 90 00
info@restauratiefonds.nl
www.restauratiefonds.nl