Aanmelden

Erfgoedfair
Indien u zich via info@erfgoedloketgroningen.nl aanmeldt heeft u gratis toegang tot de fair.


Locatie

De erfgoedloketfair vindt plaats in het Openluchtmuseum Het Hoogeland te Warffum. Warffum is zowel met de auto als per trein goed bereikbaar. Het museum bevindt zich in het centrum van het dorp.

Foto: Openluchtmuseum Het Hoogeland te Warffum

Route

Per auto vanaf Groningen
Neem vanaf de rondweg Groningen de afslag Winsum. Even voorbij Winsum rechtsaf en de borden naar het openluchtmuseum volgen.

Per auto vanaf Appingedam
Volg de N33 in de richting Eemshaven. Blijf deze weg volgen door de dorpen Oosteinde, Roodeschool, Uithuizermeeden, Uithuizen en Usquert. Volg in Warffum de borden naar het openluchtmuseum.

Met het openbaar vervoer
Vanaf Groningen gaat op doordeweekse dagen 2 keer per uur, en in het weekend 1 keer per uur een stoptrein naar Warffum (eindbestemming Roodeschool of Eemshaven). Vanaf het station Warffum wandelt u in een paar minuten naar het openluchtmuseum.

Parkeren

In het gehele dorp Warffum geldt vrij parkeren. Parkeerplaatsen nabij het museum zijn er aan de Schoolstraat, kruising Oosterstraat/Noorderstraat en aan de Stationsweg. Fietsen kunnen bij de ingang van het museum aan de Schoolstraat worden geplaatst.

Mochten de parkeerplekken rondom het museum vol zijn, dan is er altijd voldoende parkeergelegenheid bij de voetbalvereniging, Westervalge 2a.

Voorzieningen mindervaliden

Het museumterrein (klinkerpaden) is redelijk tot goed toegankelijk voor mindervaliden. Door de historische, authentieke aard van het museum zijn enkele gebouwen beperkt of niet toegankelijk voor rollators of rolstoelen. Het gehandicaptentoilet vindt u in het horecagebouw.

Museumjaarkaart

Het Openlucht Museum is aangesloten bij Museumjaarkaart. Mocht u in het bezit zijn van een museumjaarkaart, dan verzoeken wij u om deze bij uw bezoek mee te brengen.