Voor wie?

Het Erfgoedloket Groningen is het centrale informatie- en steunpunt voor bewoners en eigenaren van monumentale panden in het aardbevingsgebied, die in het ingewikkelde traject terechtkomen van schadeherstel en versterking.

Het Erfgoedloket Groningen kan u helpen met de beantwoording van vragen over bijvoorbeeld regelgeving, procedures, duurzaamheid, herbestemming en/of financieringen.

Ook eigenaren en bewoners van karakteristieke en beeldbepalende panden kunnen zich melden bij het Erfgoedloket. Het Erfgoedloket informeert deze eigenaren over de gemeentelijke regels en draagt er zorg voor dat ook deze eigenaren op de juiste plek terechtkomen voor een antwoord op hun vragen.

Door wie?

De Provincie Groningen heeft Libau subsidie versterkt voor de uitvoering van het Erfgoedloket. Libau is een onafhankelijke adviesorganisatie op het gebied van ruimtelijke kwaliteit en cultureel erfgoed voor de provincies Groningen en Drenthe.

Contact

Heeft u een vraag aan het Erfgoedloket Groningen dan kunt u deze stellen middels het contactformulier op deze website. Daarnaast kunt u natuurlijk ook altijd mailen, bellen (050 313 27 09) of ons bezoeken in ons monumentale pakhuis Libau aan de Hoge der A 5 in Groningen. Daarnaast delen wij regelmatig informatie via Facebook en Twitter. Het Erfgoedloket is op werkdagen van 9 tot 17 uur bereikbaar.