Actueel

Kerstvakantie

Het Erfgoedloket Groningen wenst u alvast hele fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar! Tussen Kerst en Oud&Nieuw is het Erfgoedloket Groningen per mail (info@erfgoedloketgroningen.nl) of het contactformulier bereikbaar. Belt u liever? In deze laatste week van 2018 staat het antwoordapparaat aan (050 313 27 09), maar de berichten worden periodiek afgeluisterd. Vanaf 2 januari kunt … Lees verder »

Waarom onderhoud aan uw rijksmonument belangrijk is:

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed heeft onlangs een brochure uitgebracht waarin ze het belang van onderhoud aan rijksmonumenten toelichten. In de brochure wordt een toelichting gegeven op het nut van onderhoud. Maar er worden ook tips gegeven hoe u het beste om kunt gaan met het verplichte (!) onderhoud van uw pand. Wilt u … Lees verder »

Subsidieregelingen provincie Groningen

De provincie Groningen hanteert twee subsidieregelingen voor rijksmonumenten in het aardbevingsgebied. Dit zijn de regeling Groot onderhoud waaronder restauratie rijksmonumenten (GRRG) en de regeling Regulier Onderhoud Rijksmonumenten (RORG). De looptijd van deze subsidieregelingen is verlengd tot en met 31 maart 2019. Op die datum lopen beide pilotregelingen een jaar. Op basis van de ervaringen zullen beide … Lees verder »

Let’s GRO Van beving naar binding

Op woensdag 31 oktober was het Erfgoedloket Groningen samen met Libau aanwezig bij de sessie Van beving naar binding op het Let’s GRO festival. Terwijl wij aan onze tafel bezoekers konden informeren over de werkzaamheden van het Erfgoedloket Groningen en de projecten van Libau, zoals het pilot project Typisch Ulrum! werd er op het podium … Lees verder »

Inloopbijeenkomsten Erfgoedloket Groningen

Het Erfgoedloket Groningen heeft vóór en ná de zomervakantie twee zeer geslaagde inloopbijeenkomsten voor monumenteigenaren georganiseerd. Op de bijeenkomst in Loppersum zijn tegen de 250 eigenaren langsgekomen. Maar ook in Groningen, na de zomer, kwamen nog zeker 80 eigenaren langs. Ook in 2019 gaan we als Erfgoedloket weer inloopbijeenkomsten organiseren, houd onze website in de … Lees verder »

Kennissessie Duurzaamheid 17 oktober

Een week na de dag van de Duurzaamheid, organiseren de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, met Provincie Groningen en Nationaal Coördinator Groningen een kennissessie Duurzaamheid in het Provinciehuis. U bent welkom op 17 oktober van 13.30 – 15.30 uur voor een kennissessie met verschillende sprekers. Vanaf 15.30 uur is er een informatiemarkt. Op de website van … Lees verder »

Inloopbijeenkomst 20 september Groningen

Kon u niet aanwezig zijn bij de vorige inloopbijeenkomst in Loppersum, dan krijgt u nu een nieuwe kans. Aangezien de vorige inloopbijeenkomst een groot succes was, organiseren we een tweede inloopbijeenkomst in Groningen. We ontvangen u graag op donderdag 20 september van 17-20 uur in Het Kasteel, Melkweg 1 in Groningen.Er is een vrije inloop, maar we stellen … Lees verder »

Aanpassing sluitingsdatum en subsidieplafonds

De provincie Groningen heeft aangegeven dat er dit jaar nog één tender wordt opengezet van de groot onderhoud regeling voor monumenteigenaren op 1 oktober! Daarmee vervallen de data van 15 september en 15 oktober! Projecten van de tender 1 oktober kunnen tot en met 30 september worden ingediend bij de Provincie Groningen. Bent u particulier … Lees verder »

THOES in Groningen

Op zaterdag 30 juni stond het Erfgoedloket Groningen op de markt. Kenniscentrum BuildinG, van de Hanze Hogeschool, organiseerde samen met Vereniging Groninger Dorpen het evenement ‘THOES in Groningen’. Een plek om de bouwsector en eigenaren bij elkaar te brengen. Helaas viel de opkomst door het mooie weer wat tegen, maar we staan zeker volgend jaar … Lees verder »

Inloopbijeenkomst 12 juli in Loppersum

Aangezien we veel, heel veel, vragen krijgen over de nieuwe financiële regelingen voor erfgoed eigenaren, hebben we besloten nog vóór de zomer een inloopavond te organiseren! We ontvangen u graag op 12 juli van 17-20 uur in Hotel Spoorzicht te Loppersum. Er is een vrije inloop, maar we stellen het op prijs als u zich … Lees verder »